Over Marco Onstenk

Biografie

Op 10 jarige leeftijd zette Marco Onstenk zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17 jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem. De slagwerklessen/masterclasses werden verzorgd door G. Bomhof, R. Stotijn, M. Komst en P. Prommel. In 1996 studeerde Marco Onstenk D.M. (Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelde of speelt Marco Onstenk bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting. Op het lichte muziekgebied speelde hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde Marco Onstenk al verschillende successen zoals 2x deelname aan het WMC, deelname aan topconcoursen en het Nederlands Kampioenschap werd behaald.

Op dit moment is Marco Onstenk als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, St. Gregorius Hertme en KNA Lunteren.